Site icon Life Designer Bible

#011: Att bada i isvatten gör dig snyggare och lyckligare

Skärmavbild 2018-02-14 kl. 23.27.47

Holländaren Wim Hof kallas för ”The Iceman” och innehar över 20 världsrekord. Han har genomfört ett maraton i Namib-öknen utan att dricka vatten. Och han har sprungit ett maraton i Finland i endast sandaler och shorts – i 20 minusgrader. Det här med att minimalt med kläder är Hofs grej. Han har även tagit sig förbi den så kallade ”dödszonen” på Mount Everest (7500 meter) i endast shorts och skor. Hans specialitet är annars att bada i isvatten. Han kan stoltsera med mängder av världsrekord när det kommer till att utsätta sin kropp för iskallt vatten, varav hans mest brutala rekord är uppemot två timmar. Hofs argument för att han håller på med den här galenskapen är att det finns tre viktiga fördelar med att exponera sig för kyla metodiskt: Det kan stärka immunförsvaret, öka fettförbränningen och dramatiskt förändra din sinnesstämning. Det var det vi ville testa när vi äntligen gjorde comebck med ett nytt avsnitt.

I det elfte avsnittet av Life Designer Bible berättar vi hur det är att gå upp varje dag och bada i iskallt vatten – och så har vi testar Wim Hofs andningsövning för att se om det kan maximera antalet armhävningar.

Ställ gärna frågor till oss i kommentarsfältet nedan. Ni kanske har önskemål om vad vi ska testa framåt? Eller du kanske också har testat att vara fruktarian?

/// Lyssna på det elfte avsnittet ///

 

/// Det här är Life Designer Bible ///

Life Designer Bible är podcasten för dig som vill optimera livet. Eller bara vill ta reda på om vanliga människor kan bli supermänniskor om de kopierar världselitens framgångskoncept.

Optimisten Nicklas och skeptikern Daniel testar metoder och rutiner som världens starkaste, smartaste och mest kreativa människor har pekat ut som orsakerna till deras framgångar. Hur svåra är de att utföra? Och vilken effekt ger de? Optimisten och Skeptikern utför experiment som de berättar om i ett nytt avsnitt varje torsdag. Prenumerera på podden, se livesändningar på Facebook och följ experimenten i realtid på Instagram.

 

/// Kanalguiden ///

Instagram: (@lifedesignerbible) Följ med under experimentens gång
Facebook: Gilla oss för att inte missa livesändningar
lifedesignerbible.com: Här hittar du ALLT
iTunes/Podcaster och Soundcloud: Lyssna på alla avsnitt

Exit mobile version