Senaste nytt

Djävulens experiment – isbad, svält och Stockholms första matmaraton

Skärmavbild 2017-08-31 kl. 06.58.06

  • Överlever vi Stockholms första matmaraton – att äta stans 16 bästa maträtter på 16 timmar?
  • Räcker det att andas på ett speciellt sätt för att sätta nytt personligt rekord i antalet armhävningar?
  • Blir man snyggare och lyckligare om man badar i isvatten varje morgon?
  • Hur djävulskt jobbigt är det att inte äta någonting alls på tre dygn?
  • Och kommer vi att lyckas att uppnå ”optimal ketos” – himmelriket som världseliten har blivit besatta av?

Experimenten som vi ska utföra i september är de hårdaste vi hittills har ställts inför. Följ våra utmaningar här på lifedesignerbible.com och via Facebook och Instagram. Och glöm för guds skull inte att prenumerera på vår podcast så att du inte missar något avsnitt.

/// Lyssna här ///

/// Det här är Life Designer Bible ///

Life Designer Bible är podcasten för dig som vill optimera livet. Eller bara vill ta reda på om vanliga människor kan bli supermänniskor om de kopierar världselitens framgångskoncept.

Optimisten Nicklas och skeptikern Daniel testar metoder och rutiner som världens starkaste, smartaste och mest kreativa människor har pekat ut som orsakerna till deras framgångar. Hur svåra är de att utföra? Och vilken effekt ger de? Optimisten och Skeptikern utför experiment som de berättar om i ett nytt avsnitt varje torsdag. Prenumerera på podden, se livesändningar på Facebook och följ experimenten i realtid på Instagram.

/// Den ultimata lyssnarguiden ///

Här är information till dig som är nyfiken på att göra något av experimenten. Lyssna på podcasten för bakgrund och syfte med respektive experiment.

Experiment 1: ”The Way of the Iceman”

Steg 1 (vecka 1): Att duscha kallt är en harmlös sak som du kan göra utan att riskera livet. Det här är inkörsporten till den magiska varmt/kallt-världen. Avsluta nästa dusch med att dra på det kallaste och stå där i 30 sekunder. Rikta vattnet på huvudet, ansiktet, bröstet och ryggen. Öka tiden stegvis. Sätt nytt rekord varje dag. Efter en vecka ska du klara en minut.

Steg 2 (vecka 2-3): Nu ska du bada i isvatten i två veckor. Fyll badkaret med kallast möjligast vatten och släng i isbitar. Vattnet i Sverige är ofta kallt, så du behöver inte lika mycket is som isbadsälskare i andra länder. Använd en termometer och sikta på 7-10 grader. Att lägga sig i vattnet kommer att vara chockartat om du inte slappnar av. Målet är att du ska ligga där i minst tre minuter, så försök att få kontroll på andningen direkt. Håll händer och fötter ovanför vattenytan. Du kommer troligen inte att klara mer än en minut annars. Det är inte ovanligt att man tappar känseln i huden efter några minuter i isvatten, men lugn, den återvänder naturligtvis.

Steg 3 – armhävningsövningen: Nyckeln bakom Wim Hofs alla världsrekord? Han andas. Genom olika andningsövningar får han energi och minskar stressnivåerna i kroppen. Vi ska avsluta Iceman-experimentet med att testa hans armhävningsövning som man utför så här:

1. Gör ett set av armhävningar. Maxa! Så många du kan!
2. Vila ett dygn.
3. Nu ska du maxa antalet aphävningar igen. Precis som igår. Men den här gången ska du först göra 40 repetitioner av följande andningsövning: Inandas maximalt (bröstet ska resas) och andas ut (släpp ner bröstet). Tänk att du säger ”ha” när du andas ut. Om du utför övningen korrekt kommer du att börja känna dig avslappnad efter 20-30 repetitioner. Du kommer även att känna lätt yrsel. Var inte orolig. Då gör du bara rätt.
4. Fokusera på sista in- och utandningen: Andas både in och ut så mycket och kontrollerat som du bara kan. Sen gör du ett set av armhävningar. Det vanligaste resultatet är att du kan göra betydligt fler armhävningar nu än innan andningsövningen, trots att du har tömt dina lungor på luft. Hur gick det för dig? Kommentera gärna nedan!

Här är Wim Hofs hemsida och här kan du köpa hans bok The Way of the Iceman.


”16 rätter på 16 platser på 16 timmar”


”Uppnå optimal ketos”

OBS! Detta experiment ska inte utföras av diabetiker. Det kan leda till döden (no joke).

Steg 1 (dag 1-3): Vi ska fasta i tre dygn. Det betyder att vi endast kommer att dricka vatten, samt MCT-olja var fjärde timme. 

Steg 2 (dag 4-7): Vi skahålla oss till ketogen diet extrem LCHF – i fyra dygn. Det betyder max 70 gram kolhydrater och protein per dag. Men desto mer fett. En ketogen diet har vanligtvis förhållandet 4:1 i kalorier räknat mellan fett och kolhydrater. Det kan jämföras med den omtalade Atkinsdieten som har 2:1. Här är en bra lista på vad du får äta och inte äta när du är på ketogen diet.

Målet: Vi ska försöka uppnå optimal ketos, vilket betyder att ketonvärdet ska vara mellan 1,5-3,0 millimol per liter. För att mäta använder vi en blodketonmätare (Precision Xtra).

/// Kanalguiden ///

Instagram: (@lifedesignerbible) Följ med under experimentens gång
Facebook: Gilla oss för att inte missa livesändningar
lifedesignerbible.com: Här hittar du ALLT
iTunes/Podcaster och Soundcloud: Lyssna på alla avsnitt

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: